TEB. 21 Bölge Aydın Eczacı Odası

 


YENİ FORMAT RAPORLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

            TC. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 29.01.2007 tarihli 2006/107 sayılı ve Katkı Payı Muafiyeti ve İstirahat Raporlarının yeniden düzenlenmesinin pratikte uygulanışı hakkındaki yorumumuz aşağıda açıklanmıştır.

            TC Kimlik numarası tüm raporlarda yazılmaktadır, bu nedenle fotograf uygulaması kaldırılmıştı. Rapor fotograflı olsa dahi TC Kimlik de yazılı olmak mecburiyeti vardır.

            29.01.2007 tarihinden sonra çıkartılmış tüm raporlar 2006/107 sayılı genelge ekindeki formata uygun olacaktır. Bu formatta düzenlemede bir değişiklik yoktur , ancak kanser ve Active Protein C (Xigris) dışındaki muafiyet raporları için aynen uyulacağı ve tüm raporlarda ilacın etken madde isminin açıkça yazılması gerekmektedir.

                 EK-2-C Listesinde yer alan tedavi şeması gerektiren ilaçlar , antidepresanlar, klopidogrel, eritropoietin, orlistat-sibutramin, …vb.gibi tebliğde tedavi şemasının da işlenmiş olmasını gerektiren ilaçlarda ilacın adı(etken madde adı), günlük kullanım dozu ve kullanım süresinin belirtilmesi gerekmektedir. Bunların dışında kalan hipertansiyon, diabet, hiperkolesterol vs. gibi raporlarda sadece ilacın etken madde adı yazılması şartı bulunmaktadır. Açıkçası tüm raporlarda etken madde adı yazılı olacaktır. Yeni rapor formatındaki tüm önemli değişikliklerin ivedilikle uygulamaya konulması konusunda yazımız Aydın İlindeki  ilgili sağlık birimlerine gönderilmiştir.

                29.01.2007 tarihinden önce çıkartılmış raporlar süresi sonuna kadar geçerlidir. Eski raporlarda etken madde şartı bulunmamaktaydı.(Tedavi şeması gerektirenler hariç)

              Bağkur ve Emekli Sandığı 29.01.2007 tarihinde çıkan bu genelgeye göre Özel Hastanelerden ve Özel Sağlık Kuruluşlarından çıkartılan raporlar da geçerlidir, ancak hastanenin ruhsat sözleşmesi dahilindeki branşlarla ilgili raporları olmak kaydıyla kabul ediliyor. Özel Sağlık Kuruluşlarında daimi kadrosunda bulunan (staff olarak uzman hekimi bulunan ) branşlarda , Bağkur ve Emekli Sandığı’nı hastalarına anlaşmalı olarak hizmet sağlayabilir. Bu tür raporların üzerinde hastanenin ilgili baranşları kayıtlı olup olmadığı dikkat edilerek , veya ilgili resmi kuruma ilgili hastanenin o branşta sözlemeli olup olmadığı sorularak reçetelerin karşılanması gerekmektedir. Tebliğ hükümleri bu raporlarda da aynen geçerlidir.

               Emekli Sandığı ve Bağkur Özel Sağlık Merkezlerinden çıkan uygun vasıftaki raporları muafiyet raporu olarak kabul etmekte, SSK ise özel sağlık merkezlerinden çıkartılan raporları kabul etmemektedir. SSK sadece ayaktan sözleşmesi olduğu ve hastanenin ruhsat sözleşmesinde  belirttiği branşlardaki reçeteleri geri ödemeye almaktadır.

              Tüm eczacılarımıza önemle duyurulur.

AYDIN ECZACI ODASI

AYDIN ECZACI ODASI