TEB. 21 Bölge Aydın Eczacı Odası

 


EGE ECZACI ODALARI TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ.

Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantısı 11 Kasım 2006 tarihinde İzmir Eczacı Odası ev sahipliğinde gerçekleşmiş olup aşağıdaki konularda görüş birliğine varılmıştır.

1-Eczacılık mesleğinin geleceği açısından büyük önem taşıyan 6197 sayılı yasada, günümüz koşullarına uyumlu hale getirilmesi amacıyla değişiklikler yapılması kaçınılmazdır. Mesleğimizin sürdürülebilir olması ve muvazaa ile mücadelenin etkin olarak yapılabilmesi için yasa taslağında;

a) “Eczanenin sahibi ve mesul müdürü eczacıdır.”
b) “Eczane açılış ve nakillerinde eczacı odalarından uygunluk belgesi alınması zorunludur.”
hükümleri kesinlikle yer almalıdır.
Yasanın amacına uygun güncellenebilmesi için Türk Eczacıları Birliği’nce ve Eczacı Odalarınca; kararlı olunması, etkin mücadele verilmesi ve takipçi olunması gerekmektedir.
Türk Eczacıları Birliği’nin deneyimli bir anayasa hukukçusu danışmanlığında Bakanlık nezninde girişimlerde bulunması, Bölge Eczacı Odalarınınca ise bölge milletvekilleri ve diğer meslek odalarına yasadaki değişiklik taleplerimizin gerekçeleriyle aktarılması büyük önem taşımaktadır.

2-İlaç fiyatlarında yaşanan düşüşler sonrasında eczane mevcutlarındaki ilaçlar nedeniyle eczanelerde yaşanan kayıpların telafisi için, Türk Eczacıları Birliği’nce ilaç firmaları temsilcileri  ile görüşülmeli ve eczanelerdeki kayıpların engellenmesi için kalıcı çözüm bulunmalıdır.

Ayrıca, ilaç firmalarının kamu iskontolarındaki yaptıkları değişiklikler takip edilmez noktada olup, eczanelerde önemli zararlar oluşturmaktadır. Bu nedenle, 2007 yılı protokolünde kamu iskontolarının eczane dışında; ilaç firmaları ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılması için kararlı olunması meslektaşlarımızın geleceği için büyük önem taşımaktadır. 

3-Genel Sağlık Sigortası uygulamasının başlayacağı 2007 yılına ait tek tip protokolde, “ödeme zamanı” eczaneler için yaşamsal önem taşımaktadır.Bu nedenle imzalanacak yeni protokolde ödeme zamanı olarak eczaneleri ekonomik sıkıntıya sokmayacak makul bir süre belirlenmeli ve “Finans Kurumu” projesi ivedilikle sonuçlandırılmalıdır.

4-2007 protokolü ve ilaç alım koşulları netleşene kadar, meslektaşlarımızın ilaç alımlarında dikkatli olmaları ve kontrollü alımlar yapmaları hususunda uyarılmaları, önümüzdeki süreçte eczanelerimizde yaşanması muhtemel ekonomik sıkıntıları azaltacaktır.

5-Kamudan ayrılan meslektaşlarımızın resmi kurumlarla sözleşme yapma haklarının engellenmesi ile ilgili olarak, Türk Eczacıları Birliği’nce ivedilikle girişimlerde bulunulmalı ve meslektaşlarımızın zarar görmeleri engellenmelidir.

Eczacı kamuoyuna saygı ile sunarız.

TEB 3. Bölge İzmir Eczacı Odası
TEB 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası
TEB 15. Bölge Isparta-Burdur Eczacı Odası
TEB 16. Bölge Denizli Eczacı Odası
TEB 21. Bölge Aydın Eczacı Odası
TEB 29. Bölge Manisa Eczacı Odası
TEB 30. Bölge Balıkesir Eczacı Odası
TEB 32. Bölge Muğla Eczacı Odası
TEB 33. Bölge Afyon Eczacı Odası
TEB 35. Bölge Kütahya Eczacı Odası
TEB 36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası
TEB 46. Bölge Uşak Eczacı Odası

AYDIN ECZACI ODASI

AYDIN ECZACI ODASI