REHBER (SMART) ECZANE EĞİTİMİ HAKKINDA!!!  (29-09-2017)

Değerli Meslektaşlarımız,

Türk Eczacıları Birliği tarafından yürütülmekte olan , ulusal yaygınlaştırma projesi çerçevesinde,REHBER ECZANE (SMART) eğitimlerine başlanacaktır.

Projenin Amacı: Ulusal yaygınlaşmanın tamamlanması ve Astım/KOAH’ın ardından diyabet eğitimi modülünün de devreye alınmasıyla, hasta sağlığını iyileştirmek, kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkıda bulunmak, mesleki ve ekonomik doyumu artırmak için eczacıların hizmet kalitesinin artırılması ve verdikleri hizmetin görünür kılınması amacında da önemli bir mesafe kat edilmiş olacak.

Proje ile eczanelerden sağlanan hizmetlerin belirli uygulama standartları içerisinde dokümantasyona bağlı olarak sağlanması yönünde imkanlar oluşturulmaya çalışılmakta olup,eczacılarımıza bir Meslek Hakkı sağlanması hedef alınmaktadır.

Süreç: SMG (Sürekli Mesleki Gelişim) çerçevesinde ASTIM / KOAH modülü ile başlayan süreç daha sonra DİYABET modülü ile devam edecektir.

Süreç uzun, özveri isteyen, fakat eczacıya ve hastaya karşılıklı olarak fayda getiren bir süreçtir.

Bu süreç ile beraber uzun dönemde eczanelerimizde verilen danışmanlık hizmetinin formatı değişecek, hastanın ilaçlarını uygun dozlarda, doğru bir şekilde kullanıp kullanmadığı ve ilaçtan gördüğü fayda kayıt altına alınabilecek. Aynı zamanda eczacının mesleki bilgisindeki gelişim izlenebilir ve kayıt altına alınabilir olacaktır.

Eğitim süreci sonunda, sertifikasyon aşaması vardır. Bu sertifikasyon süreci Sağlık Bakanlığı ve TEB' in ortak çalışması ile sonuçlandırılacaktır. İlerleyen aşamada devlet destekli bir proje olması düşünülmektedir.

Eğitim takvimi: Bu ilanla beraber katılımcı sayısı belirlenecek,

Eğitime katılmak isteyen meslektaşlarımızın isimlerini 6 Ekim 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar odamıza yazdırmaları gerekmektedir.

Eğitim Kontenjanı: 30

Planlanan Eğitim Tarihi: 21-22 Ekim 2017 ( Eğitim 2 gün sürecektir.)

Eğitimin Düzenleneceği Yer: Aydın Eczacı Odası Hizmet Binası

Proje Koordinatörü: Ecz. Zafer ERZURUM