SGLT-2 İnhibitörlerini İçeren İlaçların Fournier Gangreni Riskine Dair Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

41.A.00/12443

09.04.2019

Bölge Eczacı Odası

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan gelen 29.03.2019 tarih ve E.53502 sayılı yazı ile, sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla Kurum tarafından yürütülen mektup dağıtılması uygulaması ile,

Yetişkin Tip 2 diyabet hastalarının tedavisinde endike olan, SGLT-2 inhibitörlerinin kullanımı ile özellikle erkek bireylerde nadir rastlanan, hayati tehlikeye sahip Fournier Gangreni (perinenin nekrotizan fasiiti) riskine dair önemli bilgileri içeren  ve Kurumca onaylanan mektubun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup bilgilerinizi ve konu hakkında üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman Üney

TİTCK’nın 29.03.2019 tarih ve E.53502 sayılı yazısı için tıklayınız.