Yürütümü Durdurulan Sağlık Uygulama Tebliği Maddeleri Hakkında

Bilindiği üzere 21 Mart 2018 tarih ve 30367 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"in 15. maddesinin (a),16. Maddesinin (a), 24. Maddesinin (a) fıkralarının yürütümünün durdurulması ve iptali talebiyle Türk Eczacıları Birliği olarak açmış olduğumuz dava sonrasında Danıştay 15. Daire tarafından ilgili 3 maddenin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

11 Aralık 2018 tarihinde Kurum internet sayfasında yayımlanan duyuru ile de, Sağlık Uygulama Tebliğine ilişkin işlemlerin 12 Aralık 2018 tarihi itibariyle Yürütmeyi Durdurma Kararı doğrultusunda yapılacağı bildirilmiş, bu düzenlemeye ilişkin değişiklik 11 Aralık 2018 tarih ve 9117 sayılı Bölge Eczacı Odası yazımızla duyurulmuştur.

Ancak, Yürütmeyi Durdurma Kararı ve Kurum duyurusu doğrultusunda Medula Sisteminde düzenlemenin yapılmamış olduğunun Birliğimize aktarılması üzerine, ilgili düzenlemenin ivedilikle yapılması talebi Sosyal Güvenlik Kurumu’na sözlü ve yazılı olarak iletilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilen yazı aşağıda yer almakta olup, tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ