Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayı Ankara’da Yapıldı!

Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayı Ankara’da Yapıldı

Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayı, 12 – 13 Ekim tarihlerinde Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden eczacılık fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Ankara’da düzenlendi.

Çalıştay, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın açılış konuşması ile başladı. Çolak, yaptığı konuşmada; eczacılık fakültelerinin durumu, etik eczacılığın önemi, dünyada değişen eğitim trendleri, yardımcı eczacılık konularına değindi.

Çolak’ın konuşmasının ardından bir sunum yapan Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Başkanı Ecz. Tutku Çetin, bugüne kadar yapılan faaliyetleri anlattı ve önümüzdeki süreçte izleyecekleri yol haritasına ilişkin bilgiler verdi.

Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Öğrenci Değişim Sorumlusu Çağrı Necdet Çağdaş ve Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Yurt Dışı İletişim Sorumlusu Tuna Çelik, International Pharmaceutical Students Federation (IPSF) 2018 kapsamında Arjantin’de yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Çalıştay’ın ikinci oturumu, sosyal program ile başladı ve proje atölyesi ile devam etti. Proje atölyesi kapsamında gruplara ayrılan öğrenciler, geleceğin eczacılığının ve eczacısının nasıl olacağına ilişkin çalışmalar yaptı.

Çalıştay’ın ikinci gününde görev aldıkları birimlere göre gruplara ayrılan delegeler, üst komisyon görevlileri ile bugüne dek yapılan ve ileride yapılacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. 2019 yılında yapılması planlanan TEBGK Öğrenci Kongresi’ne ilişkin görüş ve önerilerin sunulmasının ardından Çalıştay sona erdi.