EMEKLİ SANDIĞINDAN DUYURU!!!

Emekli Sandığı'ndan...

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 24.06.2004 tarih B.07.1.EMS.0.16.10.01/33438 sayılı yazısının ekidir.

SÜREKLİ REÇETE UYGULAMA ESASLARI
1-
11 Şubat 2004 tarih 25370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı ile 2 Nisan 2004 tarih 25421 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ hükümleri gereğince Akıl Hastalarında kullanılan bazı ilaçlar ile glokom ve demans teşhislerinde kullanılan ilaçlar sürekli reçete kapsamından çıkarılmıştır.

2-2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı'nın uygulamaya geçişi ile bazı değişiklikler yapılmış,bilgisayarın eczane uygulamaları kısmına yeni teşhisler ve bu teşhislere uygun yeni rapor teşhis kodları ilave edilmiştir.

Bu durumda “sürekli kullanım” uygulamasında ; aşağıda belirtilen hastalıkların ayakta tedavisinde kullanılan ,Sağlık Bakanlığınca hayati öneme haiz oldukları tespit edilen ve hasta katılım payı alınmayan tedavi şeması ve süresi gerektirmeyen ilaçlar esas alınmaktadır.

RAPOR TEŞHİSİ

(11)

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalıkları

(34)

3-Kurumumuzca verilen sağlık hizmetlerinde oluşabilecek aksaklıkları önlemek için devam reçetelerinin üzerinde eczacı tarafından “sürekli reçete kontrol tarihine göre,devam reçetesi düzenlendi” ibaresinin yazılması istenmiş ve bu konu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nca anlaşmalı eczanelere duyurulmuştur.

4-Yukarıda bahsi geçen değişiklikler dışında “sürekli kullanım” uygulaması,07.10.2003 tarih 55636 sayılı yazımızla duyurmuş olduğumuz hususlara uygun olarak devam etmektedir.