MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 2005 YILINA AİT İLAÇ FATURALARININ ÖDENMESİ KONULU YAZISI ...

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Muhasebat Genel Müdürlüğü

2005 YILINA AİT İLAÇ FATURALARININ ÖDENMESİ
(2006/3 sayılı say2000i duyurusu)

26/01/2006 tarihli say2000i duyurusu ile 20/01/2006 tarih ve B.07.0.MGM.0.20/320-07/623 sayılı Genel Yazımız ve Bakanlığımız (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü) tarafından yayımlanan Genelgeler gereğince kullanılmasına izin verilen ödeneklerin öncelikle 323-Bütçeleştirilmiş Borçlar Hesabına kaydedilmiş tutarların ödenmesinde, bakiye ödenek kalması halinde ise, 2006 yılında tahakkuka bağlanan tutarların ödenmesinde kullanılması gerektiği belirtilmişti.
Bakanlığımıza intikal eden bilgiler ve merkez veri tabanında yapılan incelemeler sonucunda, bazı saymanlıklarımızda, 323-Bütçeleştirilmiş Borçlar Hesabına kaydedilerek 2006 yılına devrettirilen ilaç giderlerinin halen ödenmediği, bazı tahakkuk dairelerinde de henüz saymanlıklara intikal ettirilmemiş 2005 yılı ilaç giderlerine ilişkin tahakkuk evrakının bulunduğu anlaşılmıştır.
Saymanlıklar, tüm ilaç giderleri ile ilgili olarak bir taraftan, 2005 yılına devrettirilen 323-Bütçeleştirilmiş Borçlar Hesabında kayıtlı tutarların tamamını en geç 15 Şubat 2006 tarihine kadar ödeyecek, diğer taraftan, tahakkuk daireleri ile irtibata geçerek bu dairelerden, 2005 yılında tahakkuk ettirilemeyen ilaç faturalarını, en geç 10 Şubat 2006 tarihine kadar, 2006 yılı bütçesinden tahakkuk ettirerek göndermelerini isteyecek, tahakkuka bağlanan bu giderleri yukarıda belirtilen esaslara göre en geç 15 Şubat 2006 tarihine kadar ödeyeceklerdir. Daha açık bir ifadeyle, 15 Şubat 2006 tarihi itibariyle 2005 yılında faturaya bağlananlardan ödemesi yapılmayan hiçbir ilaç gideri kalmayacaktır.
Saymanlıklar, bu ödemeler sırasında, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri çerçevesinde ÖDENEK KONTROLÜ YAPMAYACAKLAR, yalnızca Kanunun 61 inci maddesinde belirtilen kontrolleri yapacaklardır.
Tahakkuk dairelerinin saymanlıklar kanalı ile konu hakkında ivedilikle bilgilendirilmesini ve gereğini önemle rica ederim.

Ömer DUMAN
Bakan a.