TEB. 21 Bölge Aydın Eczacı Odası

 


2005 YILI YATAN HASTA REÇETELERİNİN EŞİT DAĞILIMI PROTOKOLÜ

2005 YILI YATAN HASTA REÇETELERİNİN EŞİT DAĞILIMI PROTOKOLÜ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

YATAN HASTA REÇETELERİNİ KARŞILAMAK İÇİN SIRAYA DAHİL OLMAK İSTEYEN ECZACILARIMIZIN 30/06/2005 PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR PROTOKOLÜ İMZALAYIP ODAMIZA TESLİM ETMELERİ RİCA OLUNUR.

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ , DEVLET HASTANESİ İLE T.E.B. 21. BÖLGE AYDIN ECZACI ODASI ARASINDA İMZALANAN YATAN HASTA REÇETELERİNİN EŞİT DAĞILIMI PROTOKOLÜ

 

 

  1. Hastane ve oda arasında imzalanan protokol şartlarına uyulması zorunludur.Eczaneler sistemin işleyişine engel olmamak için kişisel çıkarlarından feragat etmeyi kabul etmiş sayılırlar.
  2. Bu uygulamaya il merkezinde bulunan eczaneler girebilir.
  3. Her eczacı istediği kadar hastane , istediği kadar kurum sırasına ( Emekli Sandığı  , Bağ-Kur ,SSK, diğer kamu kurumları girebilir. )
  4. Sıraya ilk kez giren eczanelerden bir defaya mahsus sözleşme bedeli karşılığı 75,00 YTL  peşin olarak tahsil edilecektir. Eczanelerin reçete sırası geldiğinde toplam reçete miktarının % 1 ‘i yine masrafları karşılamak üzere reçeteler teslim edilirken peşin olarak tahsil edilecektir.
  5. İlaç gereksiniminin sağlıklı ve çabuk ulaştırılabilmesi için eczaneler Aydın eczacı odası yatan hasta bürosuna eczanenin telefon , faks numarasını bildireceklerdir. Faks bulunması zorunludur ve eczanenin kendine ait olmalıdır. Hasta bilgilerinin gizliliği gereği farklı adrese ait faks numarası tespit edildiği takdirde eczane 1 yıl süreyle yatan hasta sırasından çıkarılacaktır.
  6. Eczaneler sözleşmeli oldukları ve yatan hasta sırasında karşılamak istedikleri kurumların listesini bu protokol ekinde bildirmek zorundadır. Yeni senenin sözleşmeleri geldiğinde (Nisan ayı sonuna kadar) yeni kurumlarla anlaşma yapan ve bu kurumların da yatan hasta reçetelerini karşılamak isteyen eczaneler yeni yaptıkları sözleşmenin fotokopisi ve bir dilekçe ile sıraya giriş yapabilirler.
  7. Eczane sene ortasında herhangi bir kurumun yatan hasta sırasından çıkmak istiyorsa bunu bir dilekçe ile eczacı odası büro ve  yatan hasta komisyonuna bildirmelidir.Yeni sene gelip yeni sözleşme yapılana kadar tekrar sıraya giremez.
  8. Eczaneler arasındaki sıralama alfabetik olarak düzenlenmektedir. Yeni katılımlar devam etmekte olan turun bitiminden sonraki yeni turda alfabetik sıradaki yerini alacaktır.
  9. Her eczaneye belirlenen limitle resmi kurum reçeteleri verilecektir.Bu limit Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK için 2.000,00 (iki bin) YTL kamu kurumları için 1.000,00    ( Bin ) YTL dır.
  10. Sırası gelen eczaneye eczacı odası bürosu tarafından haber verilecek, reçeteler faksla eczaneye bildirilecek, reçetenin istenilen sürede temin edilmesi sağlanacaktır. Hayati öneme haiz ve gelen faksın üzerinde  “ Acil  “ notu bulunan ilaçlar 1 , diğer ilaçlar  3 saat içerisinde temin edilecektir. Yatan hasta reçeteleri önceliklidir. Eczanede iş yoğunluğu vb herhangi bir şey mazeret gösterilerek yatan hastanın ilaçları geciktirilemez. Verilen süre içerisinde, ilaç saklama koşullarına uygun ve eksiksiz olarak ilaçları  teslim etmeyen eczaneler hakkında tutanak tutulacak ve yazılı olarak uyarılacaktır.
  11. Sırası gelen eczaneler ilaç vermeye ve hazır olan reçeteleri almaya odanın verdiği kimlik kartı ve önlükle gelecektir.Hazır olduğu bildirilen reçeteler en geç 3 iş günü içerisinde eczane tarafından teslim alınacaktır, aksi takdirde eczane yazılı olarak uyarılacaktır.
  12. Reçetelerdeki ilaçlar , ilaç adedine bakılmaksızın mutlaka bir poşet içerisinde üstünde hastanın adının ve yattığı servisin yazılı olduğu büro etiketiyle ADÜ eczacı odası yatan hasta bürosuna teslim edilecektir. Reçetede ödenmeyen ilaçlar varsa reçete çıktısı ilaçlarla birlikte poşete konacak ve bu şekilde eczane limitinden düşülecektir.
  13. Kamu kurumları ile sıraya girmek isteyen eczaneler en az üç kurum ile sözleşmeli olmalıdır. Sıradaki eczanenin o kurum ile sözleşmesi yoksa bir sonraki sözleşmeli eczaneye , limit belgesine yazılarak gönderilir. Sırası gelen eczane kurum ödemesine bakılmaksızın ilaçları temin etmek zorundadır.
  14. Hiçbir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan hastalara ait reçeteler , bedeli kurumlarca ödenmeyen ilaçlar,  malzemeler ve başka illerin kamu kurumlarına ait reçeteler hasta istediği ve büroya başvurduğu takdirde sıradaki eczane tarafından o an yaptığı kurumun limitine işlenerek karşılanabilecektir. Bu ilaçlar yine aynı şekilde poşetli olarak , içinde  de fiş veya faturası ile büroya teslim edilecektir.ilçe saymanlıklarına ait kamu kurum reçeteleri ise herhangi bir acil durum söz konusu değil ise ilçe temsilcisine bildirilerek temin edilebilecektir. Bu sırayı ihlal eden eczane tespiti durumunda yazılı olarak uyarılır.
  15. Oda bürosunun çalışma saatleri eczane çalışma saatlerine göre düzenlenmiştir.
  16. Mesai saatleri dışında düzenlenen  yatan hasta reçeteleri nöbetçi eczane tarafından karşılanacak , ertesi gün büroda kaşesi vurularak işlemleri tamamlanacaktır. Verilen ilaçlar limitine işlenecektir. Herhangi bir nedenle nöbetçi olmayan eczane tarafından karşılanan reçeteler  büro tarafından onaylanmayacak ve resmi kurum tarafından ödenmeyecektir. Eczacı odasının mührünü taşımayan reçeteler eczane tarafından karşılanmayacak , fatura edilemeyecek , bedeli kurumdan talep edilemeyecektir. Aksi uygulamada eczane yazılı olarak uyarılır.
  17. Hiçbir eczanenin personeli hastaneden reçete toplamayacak , resmi reçete işlemi yapmayacaktır. Nöbette karşılanan reçetelerin her türlü eksiklikleri eczacı odası bürosu personeli tarafından karşılanacaktır. Geçerli olan Bütçe Uygulama Talimatnamesindeki, SSK ve Bağ-Kur protokolündeki reçetelendirme kurallarına uymayan talepler hiçbir şekilde karşılanmayacaktır.
  18. Sözleşme yapan eczane sahip ve/veya  mesul müdürü , eczane personeli akrabaları dahil  reçeteleri sıradaki eczane tarafından karşılanacaktır.
  19. Eczacılar, Aydın Eczacı Odası ve İl Sağlık Müdürlüğünce yetkilendirilmiş kişilerin tutacağı tutanakları kabul etmiş sayılır.Protokolde yazılı adrese yapılan adi posta harici her türlü tebligat geçerli sayılacaktır.Aydın Eczacı Odası tarafından tüm mesleki ve resmi duyurular odanın web sitesinde yayınlanmaktadır ve tüm üyelerimize tebliğ edilmiş sayılacaktır.
  20. Herhangi bir reçeteyi sıradaki eczane karşılayamıyorsa bir sonraki eczane tarafından limitine dahil olarak karşılanacaktır. Reçeteyi karşılayamayan eczane hakkından feragat etmiş sayılacak limitinden düşülecektir ve yazılı olarak uyarılacaktır.
  21. Miadı geçmiş , kırık , bozuk ilaçlarla ilgili sorumluluk eczacıya ve eczanesine aittir.
  22. Klinik ilaçlarda mümkün olduğunca miad problemi olan ilaçları  büro görevlisine bildirerek bunların takas yöntemi ile kullandırılmasına çalışılacak.
  23. Resmi kurumlarda çalışan hastaların sevk evrakları  oda görevlisince fotokopi ile çoğaltılacak , ilgili hekim tarafından teşhis ve tedavisi  devam ettiğine dair not düşülüp kaşelenecek , aslının aynıdır diye onaylanacaktır.
  24. Piyasada bulunmayan ilaçlar eczacı tarafından belgelenerek  bir dilekçe ile eczacı odası bürosuna bildireceklerdir. Ancak ilacın piyasada bulunmadığı ilaç firması ve eczacı odası büro çalışanlarınca da teyit edilecektir.
  25. Reçete muhteviyatının Bağ-Kur protokolü, SSK protokolü ve Bütçe Uygulama Talimatı hükümleri doğrultusunda hazırlanması sorumluluğu eczacıya aittir.
  26. Sözleşmenin yürürlük tarihinden itibaren deontoloji dışı davranışlarından dolayı Haysiyet Divanı tarafından  ceza almış olan eczaneler ve herhangi bir sebeple  bir kurumla sözleşmesi fesh edilmiş eczaneler tüm kurumların sırasından çıkartılacak ve bir yıl sözleşme yapılmayacaktır.
  27. Resmi ve tüzel kurum ve kuruluşlar ile kişilere T.E.B nin belirlediği resmi iskonto tutarı olan  % 3,5 dışında iskonto yaptığı tespit edilen eczaneler ve kaynağından kesilen hasta katılım payını hastaya iade eden veya karşılığında hediye verdiği tespit edilen eczaneler  1 yıl süre ile tüm kurumların sırasından çıkartılacaktır..
  28. Protokol hükümlerine uymayan eczaneler yatan hasta komisyonu ve yönetim kurulunca  tutanak altına alınır . Herhangi bir nedenle 2 yazılı uyarı alan eczane 3. uyarıda  2 tur  tüm kurum reçetelerini karşılayamayacaktır. Tekrarında ise  1 yıl süre ile yatan hasta sırasından çıkarılacaktır.
  29. Oda sistemin devamı ve güvenliğinin sağlanması için oluşan yeni durumlara göre protokol koşullarında değişiklik ve yeniden düzenleme yapabilir.
  30. Bu sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 1 yıl geçerlidir. Her yıl yeni sözleşme imzalanacaktır.
  31. Taraflar arasında yapılacak yazışmalar protokolde belirtilen adreslere yapılacak olup adres değişikliği 2 gün içinde eczacı tarafından eczacı odasına bildirilecektir. Aksi halde protokolde yazılı olan adrese yapılan tebligat geçerli sayılacaktır.
  32. Uygulamaya  01/ 01 / 2005  tarihinde başlanacaktır.

 

 

 

Otuz iki maddeden ibaret, iki örnek olarak düzenlenen bu protokol taraflar arasında kabul edilerek ......................  tarihinde imzalanmış ve taraflara birer örnek verilmiştir.

 

 

 

 

Ecz.  ...........................................                                                           TEB 21 Bölge

...........................  Eczanesi                                                               Aydın Eczacı Odası

sahip ve mesul müdürü.                                                                              Başkan

Adres:                                                                                                 Ecz. Şevket Kaya

AYDIN ECZACI ODASI

AYDIN ECZACI ODASI