YEŞİL KART İLAÇ VE ECZANE UYGULAMALARI

SAĞLIK BAKANLIĞI

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı     : B100THG0740007

Konu   : Yeşil Kart İlaç ve Eczane Uygulamaları                                                      01.02.2005*01743

GENELGE

2005/14

Yeşil Kartlı vatandaşlarımıza hizmet veren sağlık kurum ve kuruluşları ile reçete yapan eczanelerin bu hizmeti sunarken suiistimale meydan vermemeleri ve titiz davranmaları  17.01.2005 tarih ve 01100 (2005/3) sayılı genelgemizle duyurulmuştu. Ancak bazı sağlık kurum ve kuruluşları ile eczanelerin gerekli titizliği göstermedikleri bilgileri Bakanlığımıza ulaşmaktadır.

Bu nedenle;

1-Hastalarımızın muayene ve tedavisini yapan hekimlerimiz, reçetelerini yazarken, Bütçe Uygulama Talimatı usul ve esasları çerçevesinde “Tanı ve Tedavi Protokolleri“ne ve genel kurallara uyacaktır.

2-10.02.2005 tarihinden itibaren eşdeğer ilaç uygulamasına geçilecektir. Eczaneler jenerik ilaçlardan muadili en ucuz olan veya %30 fazlasına kadar olanı  vereceklerdir.

3-Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile sözleşmesi olan veya Sağlık Müdürlüğü ile de sözleşme yapan ve yapacak eczaneler suiistimal ve usulsüzlüğe meydan vermeyeceklerdir.

4-Bu eczanelerin usulsüzlüğünün tespiti halinde sözleşmeleri anında iptal edilecek ve bundan böyle hiçbir resmi sözleşme yapamayacaklardır.

5-Ayrıca suiistimal ve usulsüzlükler halinde hemen idari ve adli soruşturmalar başlatılacak ve ilgililer hakkında gerekli işlemler geciktirilmeden  titizlikle yürütülecektir.

Prof. Dr. Recep AKDAĞ

Bakan