Enbrel 25 mg Enjektabl Solüsyon için Toz” Adlı Preparatın Hakkında

“Enbrel 25 mg Enjektabl Solüsyon için Toz” Adlı Preparatın Hakkında

T.C Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün T.E.B.ne gönderdiği 05.11.2004 tarih, 26212 sayılı yazıda, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün 26.10.2004 tarih, 42054 sayılı yazısı gereğince;

Wyeth İlaçları A.Ş. firmasının ruhsatına sahip olduğu “Etanercept” etken maddesini içeren “Enbrel 25 mg Enjektabl Solüsyon için Toz” adlı preparatın Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış endikasyonunun;

“Yetişkinlerde Metotreksat dahil (kontrendike değil ise), hastalığı modifiye edici antiromatizmal ilaçlara yeterli cevap alınamayan durumlarda, tek başına veya Metotreksat ile birlikte aktif romatoid artrit kontrolünde kullanılır. Önceden Metotreksat ile tedavi edilmemiş yetişkinlerde ciddi, aktif ve ilerleyen romatoid artrit kontrolünde kullanılır. Ayrıca, Metotreksat’a yeterli cevap alınamayan veya Metotreksat’ı tolere edemeyen 4-17 yaş arası çocuklarda aktif poliartiküler tip juvenil kronik artrit tedavisinde endikedir. Yetişkinlerde hastalığı modifiye edici antiromatizmal ilaçlara yeterli cevap alınamayan durumlarda aktif ve ilerleyen psöriatik artrit tedavisi ve aktif ankilozan spondilit tedavisi için kullanılır.

Ayrıca kullanım şekli ve dozunun haftada bir defa (eşzamanlı olarak iki 25 mg subkutan enjeksiyon) veya iki defa (3-4 gün arayla 25 mg subkutan enjeksiyon) şeklinde uygulanabilir.” Şeklinde onaylı olduğu bildirilmektedir.

Adı geçen ilacın, Bütçe Uygulama Talimatı Ek-2 “Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi” “9-Konnektif Doku Hastalıkları” maddesi kapsamında değerlendirilmesinin uygun bulunduğu; 2004 Yılı Bütçe Uygulama Talimatı’nda romatoid artrit için konulan kuralların aktif poliartiküler tip jüvenil kronik artrit tedavisi için de geçerli olduğu bildirilmektedir.