MİLLİ EĞİTİM REÇETELERİNİN TEK FATURA İLE FATURALANDIRILMASI HAKKINDA

Tüm Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların ilaç giderleri 01.Ekim.2006 tarihinden itibaren tek fatura ile faturalandırılacaktır. Bu nedenle 01.Ekim. 2006 tarihine kadar eczanelerin elinde bulunan tüm Milli Eğitim Reçetelerini faturalandırılması gerekmektedir.

1 Ekim 2006 tarihi itibarı ile Emekli Sandığı Kurum Kodları yeni sisteme göre farklı koddan girileceğinden tüm eski reçetelerin faturalandırılması gerekmektedir.

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün 21.Eylül.2006 tarih ve 16069 sayılı Genel Yazısıyla bildirdiğine göre; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda çalışan personelin ilaç giderlerinin İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne tek fatura ile fatura edilmesi ve anlaşmalı eczanelerin Emekli Sandığı Provizyon Sistemindeki yeni belirlenen kodlar üzerinden reçete girişi yapılarak provizyon almaları uygulaması 01.Ekim.2006 tarihi itibarıyla başlayacağı bildirmiştir. İl ve her ilçenin kodları farklı farklı tanımlandığı ve ilgili muhasebe müdürlüklerine bildirildiği açıklanmıştır. Tanımlanan bu kodların Sağlık Harcamaları Modulü adı altında bulunan Say2000i Kurum Kodları Emekli Sandığı formundan sorgulanarak döküm alınabilecektir.

AYDIN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KODU: 172700

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KODLARI İSE HER İLÇE İÇİN AYRI OLUP MUHASEBE MÜDÜRLÜKLERİNDEN (MAL MÜDÜRLÜKLERİNDEN) ÖĞRENİLECEKTİR.

(ODAMIZ SAYFASINDA İLAN EDİLECEKTİR)