SSK İLAÇ VE ECZACILIK DAİRE BAŞKANLIĞI'NIN 08.09.2006 TARİH 51449 SAYILI GENELGESİ HAKKINDA..

SSK Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 08.09.2006 tarih 51449 sayılı Genelge ile, “Kurumda yapmış olduğu iş yada görev unvanı ne olursa olsun, Kurumda çalışmakta iken, hangi sebeple olursa olsun ayrılan tüm personel gibi Kurumdan ayrılan eczacılarda; Kurumdan ayrıldığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle, Kurumdan ayrıldığı tarihten önceki son 2 yıl içerisinde Kurumda icra etmiş olduğu görev ve faaliyet alanlarıyla ilgili konularda, sözleşme yapmak yada daha başka bir yol ile kurumumuzla iş ilişkisi içine giremeyeceği yani görev ve iş alamayacağı, taahhüde giremeyeceği, komisyonculuk ve temsilcilik yapamayacağından; Kurumda çalışmakta iken hangi sebeple olursa olsun Kurumdan ayrılan eczacıların serbest eczane açarak, Kurum ile sözleşme imzalama talepleri halinde, Kurumdan ayrıldığı tarihten itibaren 3 yıl süre ile Kurum ile sözleşme yapmalarının mümkün bulunmadığı” ifade edilmiştir.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Başkanı Ecz.Mehmet DOMAÇ ve Genel Sekreteri Ecz.Erdoğan ÇOLAK konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Murat BAŞESGİOĞLU ile görüşme yaparak, uygulamanın haksız bir uygulama olduğu, çok sayıda eczacıyı mağdur edeceği; kuruma çok sayıda davanın açılmasıyla sonuçlanacağı ve büyük sıkıntılara neden olacağı ifade edilmiştir. Sayın Bakan tarafından, konunun yeniden inceleneceği ve değerlendirileceği, yapılan değerlendirme sonucundan Birliğimize bilgi verileceği belirtilmiştir.

Türk Eczacıları Birliği olarak, konu ile ilgili gelişmeler takip edilmektedir.