SOĞUK ZİNCİR İLAÇ TRANSFER KAPLARI HAKKINDA:

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın Soğuk Zincir İlaç transfer uygulaması konusunda Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan müşterek çalışma neticesinde gereken Aşı ve İlaç Transfer Kapları odamıza gelmiştir. Buzdolabı İzlem Çizelgeleri de yenilenmiştir. Her eczanenin bu çizelgelerden ve 20 adet (5 adet büyük,15 adet küçük) Aşı-İlaç Transfer Kabı almaları mecburidir. Sağlık Müdürlüğü bu konuda denetimlere de başlamış olduğundan tüm eczacıların ivedi olarak bu malzemeleri odamızdan temin etmeleri gerekmektedir.

Transfer kaplarının piyasada perakende fiyatı 5 YTL'den satılmaktadır. Odamız fabrikadan direkt olarak toptan getirtmiştir. Odamız çok miktarda getirtmekle böyle bir hizmeti sunmaktadır. Sadece aşı transferi değil, insulin vs. tüm soğuk zincir transferlerleri bundan böyle ancak bu şekilde dağıtımı yapılacağından 20 adet kabın bir eczane için fazla bir miktar olmadığından tüm eczacıların kaplarını temin etmeleri gerekmektedir.

Buzdolabı Isı İzlem Çizelgesi buzdolabının kapağına monte edilecek olup, günlük olarak işlenip işlenmediği Sağlık Müdürlüğü teftişlerinde kontrol edilmektedir. Digital derece göstergesi olan buzdolapları dahil tüm ilaç buzdolaplarına bu çizelge asılacaktır.

Bu konuda tüm eczacıların titizlikle önem göstermeleri gerektiği önemle duyurulur.

Aşı-İlaç transfer kabı (küçük)........   1 YTL.      X 15 ADET=         15     YTL.

Aşı-İlaç transfer kabı (büyük) ........  1.75YTL.  X   5 ADET=           8.75YTL.

Buzdolabı Isı İzlem Çizelgesi.........  6.25YTL.    X   1 ADET=           6.25YTL.

TOPLAM                                                                                     30 YTL