FERRUM HAUSMANN ŞURUP HK...

06.07.2006 tarih, 3735 sayı ile TEB'den gelen yazıya göre;

İlgi: 21.06.2006 tarih 35.A.00.003409 sayılı yazımız

İlgi yazımız ile, T.C.Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize gönderilen 15.06.2006 tarih, 11086 sayılı yazı ile Ferrum Hausmann Şurup isimli preparatların ruhsatnamesinin iptal edildiği bildirilmiştir.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün yazısında da ifade edildiği üzere, iptal edilen ruhsatname, Fıratlar İthalat İhracat Ltd.Şti.'nin 27.12.1972 tarih ve 111/43 sayı ile imal ruhsatına sahip olduğu "Ferrum Hausmann Şurup" isimli preparatın ruhsatnamesidir.

Abdi İbrahim İlaç San. Ve Tic. A.Ş. adına ruhsatlı bulunan Ferrum Hausmann Şurup ve Ferrum Hausmann İM Ampul isimli preparatlara ait ruhsatnameler yürürlükte olup, anılan ürünler ile ilgili bir ruhsatname iptali söz konusu değildir.

Bilgi edinilmesi rica olunur.

Saygılarımızla.

Ecz.Erdoğan ÇOLAK