Geçici Koruma Kapsamındaki Yabancılara E-Reçete Düzenlenmesine İlişkin İstisnai Durumlar Hakkında

T.C. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Daire Başkanlığı tarafından, ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan yabancılar için, 01.11.2019 tarihinden itibaren sadece elektronik olarak düzenlenen reçetelerin ödeneceği 25.10.2019 tarihinde Birliğimize bildirilmişti.

Konu, 25.10.2019 tarihli duyurumuz ile internet sayfamızda duyurulmuş ve ayrıca, Elektronik reçete düzenlenemediği durumlarda ne tür işlem yapılacağı konusunda Genel Müdürlükten yazılı bilgi istendiği belirtilmişti.
Başvurumuza istinaden Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 28.10.2019 tarihinde Birliğimize gönderilen yazıda, elektronik olarak düzenlenmemiş reçetelerin ödenmeyeceği yönündeki kararda değişiklik öngörülmediği bildirilmiş olmakla birlikte, 01.11.2019 tarihinde (bugün) Birliğimize gönderilen yeni yazı ile, sistemlerin çalışmaması durumunda, sağlık kuruluşları tarafından e-reçete düzenlenemediğinde, manuel düzenlenen reçetelerin hangi koşullar altında ödeneceğine ilişkin istisnai durumlar belirtilmiş olup, bu istisnai durumlar aşağıdaki şekildedir:

1)Medula sisteminin ve/veya Sağlık hizmet sunucusuna ait sistemin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememesi halinde e-reçete düzenlenememesine ilişkin olarak “sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir” ibaresi kaşe ya da el yazısı şeklinde belirtilerek,

a)Birinci basamak sağlık tesislerinde reçeteyi düzenleyen hekim ile il/ilçe sağlık müdürünün onaylaması,

b)Birinci basamak dışındaki sağlık tesislerinde acil olmayan hastalar için düzenlenen reçeteyi muayeneyi yapan hekim ile başhekim ve il/ilçe sağlık müdürünün onaylaması,

c)Birinci basamak dışındaki dışındaki sağlık tesislerinde acil hastalar için düzenlenen reçeteyi müdahalede bulunan hekim ile başhekim onaylaması,

2)E-reçete düzenlenmesi mümkün olmayan majistral ilaçların eczane tarafından karşılanması,

3)Majistral ilaç ile majistral olmayan bir ilacın beraber bulunduğu reçetelerin birinci maddede belirtilen onay sürecinden geçmesi hallerinde reçete bedellerinin Genel Müdürlük tarafından karşılanabileceği şeklindedir.

Genel Müdürlük tarafından gönderilen yazı ekte yer almakta olup tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Genel Müdürlük tarafından gönderilen yazı için tııklayınız.